Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Τα πολικά όντα (Μουράβιεφ)




Το παρακάτω απόσπασμα το παραθέτει η Σοφία στο βιβλίο της "Η αποκατάσταση του Εωσφόρου".






Και τώρα ας δούμε τι έχει να μας πει ο Μουράβιεφ, συγγραφέας του «Γνώση», για τις αληθινές ερωτικές ενώσεις:

«Από το σκοπιά του ζωτικού ενδιαφέροντος του ανθρώπου, ο Παράδεισος παρουσιάζεται με τη μορφή μιας αδιαίρετης και αδιάλυτης ένωσης δυο πολικών όντων.»

«Η αγωνία που οφείλεται στην εσωτερική μόνωση και την φλογερή επιθυμία να βρουν (οι άντρες) την Δέσποινα των Λογισμών τους είναι προνόμιο μιας ελάχιστης μειονότητας ανθρώπων. Για να επιδιώκει κανείς κάτι, πρέπει τουλάχιστον να σκέπτεται. Και η σκέψη πρέπει πραγματικά να κατατρώει την καρδιά του Ιππότη για να τον εξωθεί σε επικίνδυνα πάντοτε κατορθώματα, προκειμένου να βρει το αντικείμενο των επιδιώξεών του.»

«Οι άνθρωποι που ζουν ριζωμένοι στην ατελή τους προσωπικότητα, την κυριαρχούμενη πάντοτε από τις επιθυμίες τους σώματος είναι ικανοποιημένοι και δεν αισθάνονται μέσα στην επάρκειά τους ούτε την ανάγκη, ούτε το ενδιαφέρον για μια τέτοια αναζήτηση. Το καθεστώς του «ελεύθερου ειδυλλίου» τους ταιριάζει, και η ιδέα του μοναδικού ειδυλλίου τους φαίνεται χιμαιρική.»

«Το μεγάλο μυστήριο βρίσκεται στο γεγονός ότι το πραγματικό Εγώ των πολικών όντων είναι ένα και αδιαίρετο. Ένα και για τα δυο. Μόνο που… ζει ταυτόχρονα μέσα σε δυο προσωπικότητες και, φυσικά, μέσα σε δυο χωριστά, αλλά φυσιολογικά πολωμένα, σώματα.»

«Αφού (τα πολικά όντα) εισδύσουν στην συνείδηση της εγρήγορσής τους, η επιδίωξη αυτής της ένωσης διαποτίζει σιγά σιγά τα Εγώ των προσωπικοτήτων τους, δημιουργώντας έτσι μιαν ερωτική έλξη τελείως διαφορετική από εκείνη των συνηθισμένων ανθρώπων : την ευγενή Αγάπη. Αυτή φλογίζει τις καρδιές τους και τους εμπνέει το θάρρος να αναζητήσουν τα μέσα, και ιδιαίτερα τα μέσα της εσωτερικής οδού, ώστε να μπορέσουν να νικήσουν όλα τα καρμικά εμπόδια που ορθώνονται στον δρόμο τους. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μόνο με συνειδητές προσπάθειες.»

«Η ένωση αυτή είναι ιερή.»

«Η κατάκτηση της ανδρόγυνης συνείδησης είναι θαυμαστή. Δεν μοιάζει σε τίποτα από ό,τι μπορεί να φανταστεί η φτωχή ανθρώπινη διάνοια, ούτε στις μιμήσεις του κινητικού κέντρου, παρ’όλο που αυτό, για να δημιουργήσει ένα ομοίωμα, καταχράται μεγάλη ποσότητα ενέργειας Σι – 12 από το ερωτικό κέντρο. Η ανδρόγυνη συνείδηση εγκαθιδρύεται έπειτα από ένα κύμα ενέργειας Σολ – 12 που κατακλύζει αυθόρμητα την ανθρώπινη καρδιά. Η ενέργεια αυτή προέρχεται από το ανώτερο συναισθηματικό κέντρο και το αποτέλεσμά της είναι ολότελα άγνωστο στην ανθρώπινη προσωπικότητα που κινείται μόνο μέσα στην καθημερινή ζωή, ακόμα και την πιο εκλεπτυσμένη, με τα τρία κατώτερα κέντρα και με τα 987 μικρά εγώ της.»

«Στην ιδανική περίπτωση πρόκειται για αληθινούς μνηστευμένους. Γι αυτούς η ευλογία του γάμου έχει την βαρύτητα πραγματικού μυστηρίου.»

«Βέβαια, τέτοιες περιπτώσεις είναι πάρα πολύ σπάνιες. Ωστόσο, τα πολικά όντα συναντώνται αναγκαστικά και πολλές φορές αναγνωρίζονται, συνήθως όμως χωρίς να το συνειδητοποιούν, χωρίς καν να γνωρίζουν τι θησαυρό αντιπροσωπεύουν ο ένας για τον άλλον, τι υπέροχες προοπτικές αυτή η συνάντηση ανοίγει εμπρός τους.»

«Η αμοιβαία έλξη των πολικών όντων, έστω κι όταν είναι ασυνείδητα, είναι μεγάλη εξ αιτίας της ανδρόγυνης φύσης τους.»

«Οι συνθήκες είναι αυστηρές και σκληρές, γιατί πρέπει αυτοί οι ίδιοι, αν είναι πραγματικά πολικά όντα, να περάσουν από το ελεύθερο στο μοναδικό ειδύλλιο.»

«Η αγάπη είναι η θεία έκφραση της Αλήθειας, η εμφάνιση του ψεύδους καταστρέφει την ευτυχία των εραστών.»

«Όλη η κλασσική και η σύγχρονη λογοτεχνία μαρτυρεί το ίδιο πράγμα. Κάτω από το πρίσμα των επιδράσεων Α, εξ άλλου, η κατάσταση είναι πολύ φυσιολογική, γιατί όλα έχουν ένα τέλος. Και λένε πολλοί: Πολικά όντα; Είναι ωραίο, βέβαια, αλλά μόνο για τους ονειροπόλους. Και βουλιάζουν στη λάσπη.»

«Κι όμως, η αγάπη των πολικών όντων είναι η μόνη πραγματικότητα που υπάρχει στη ζωή. Μπορούν και πρέπει να θυσιάσουν τα πάντα για να επιτύχουν την ένωσή τους μέσα στην αγνότητα και την αξιοπρέπεια της κατάστασης του Ανδρόγυνου.»

«Η Θέση των πολικών όντων είναι δύσκολη, γιατί δεν πρόκειται πια για κάποια περιπέτεια, αλλά για την προσέγγιση της Βασιλείας των Ουρανών.»


«Η ευθύνη που βαραίνει τα πολικά όντα από τη στιγμή της αναγνώρισής τους είναι μεγάλη.»






Για όσους/ες ενδιαφέρονται να διαβάσουν περισσότερα για το θέμα αυτό, υπάρχει ο παρακάτω σύνδεσμος:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου