Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ο βαθύτερος λόγος πίσω από την ανάγκη για σεξουαλική ένωση

«Ένα από τα συχνά ερωτήματα μου ήταν ο βαθύτερος λόγος πίσω από την ανάγκη για σεξουαλική ένωση με το άλλο φύλο. Η επιφανειακή, βιολογική, εξήγηση δεν ήταν δυνατό να με ικανοποιήσει γιατί ένοιωθα ότι πίσω από αυτήν κρύβονταν άλλες, βαθύτερες ανάγκες. Και ήθελα να εξετάσω το ζήτημα στη ρίζα του. Έπειτα από συνεχή εμβάθυνση και συνειδητότητα είχα ανακαλύψει ότι η αιτία που σπρώχνει τον άνθρωπο σε σεξουαλική επαφή με το άλλο φύλο δεν ήταν το σώμα, οι ορμόνες. Παρατήρησα ότι οι ορμόνες υπερλειτουργούσαν μόνο όταν ερεθίζονταν από λεπτότερους και βαθύτερους παράγοντες. Ο κύριος από αυτούς, ήταν η ανάγκη του ανθρώπου να καταλύσει τη μόνωση, τη χωριστικότητά του.

Όσοι δεν έχουν αναπτυγμένη Συνειδητότητα δεν παίρνουν είδηση την αίσθηση της μοναξιάς, του κενού, της ματαιότητας της ζωής και το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι ότι τα γεννητικά τους όργανα είναι φορτισμένα με ενέργεια που απαιτεί εκτόνωση. Αλλά αυτό είναι το τελικό στάδιο σε μια αλυσίδα πολύ λεπτών διεργασιών που αρχίζουν από τον ψυχικό και νοητικό χώρο. Η μόνωση, η έλλειψη επικοινωνίας, επαφής ή αγάπης μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην τρέλα. Δεν είναι φτιαγμένος για τη μόνωση. Όλο του το είναι, όλος ο εσωτερικός μηχανισμός του τον ωθεί προς την ένωση με τους άλλους. Και αυτή η ώθηση πιέζει το σώμα, που εκκρίνει ορμόνες σε αφθονία και αυτές ζητούν σωματική ένωση με το άλλο φύλο.

Για όσους, όμως, έχουν αναπτυγμένη Συνειδητότητα, η εσωτερική παρόρμηση που προκαλεί την σεξουαλική ετοιμότητα για ένωση, τους είναι καθαρή σαν καθρέπτης. Αυτοί , όμως, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με μια φευγαλέα σωματική επαφή. Η αίσθηση της μοναξιάς τους, τους είναι πολύ συνειδητή για να ξεγελαστούν τόσο εύκολα όπως η πλειοψηφία των ανθρώπων. Ζητούν λοιπόν μια διαρκέστερη ένωση και αυτή την ένωση την επιδιώκουν με το συναίσθημα.

 Όταν όμως αντιληφθούν ότι το συναίσθημα μπορεί να σε ξεσχίσει από τον πόνο και τη σύγκρουση, τότε καταφεύγουν σε άλλου είδους ενώσεις. Ενώσεις νοητικές, συντροφικές. Αλλά κι εδώ χρειάζεται ομοιογένεια, διαφορετικά ακολουθεί σύγκρουση. Το αίτημα, όμως, για μια τέλεια, ιδανική και απόλυτη ένωση και επικοινωνία παραμένει. Συχνά, από απόγνωση, ξαναπέφτει κανείς στις χαμηλότερες μορφές ένωσης, στο συναίσθημα και στο σεξ, γιατί δεν έχει ανακαλύψει κάτι άλλο. Έπειτα το σεξ είναι η πιο εύκολη διαφυγή και η πιο ανώδυνη. Το κακό είναι ότι διαρκεί πολύ λίγο και δεν ικανοποιεί τα βαθύτερα στρώματα του ανθρώπου που απαιτούν κι αυτά ένωση.

Μπορεί κανείς να έχει σεξουαλική ένωση με πολλά πρόσωπα του άλλου φύλου γιατί πολλά από αυτά μπορούν να πληρώσουν την ανάγκη της ένωσης στο σωματικό επίπεδο. Υπάρχει ευρύ πεδίο εκλογής. Αν μεταφερθεί, όμως, κανείς στο συναίσθημα, ο κύκλος στενεύει. Ό,τι κερδίζεται σε διάρκεια, ένταση, ομορφιά, με λίγα λόγια σε ποιότητα, χάνεται σε ποσότητα γιατί δεν μπορεί κανείς να επιτύχει συναισθηματική επαφή με πολλούς. Ανεβαίνοντας από το συναίσθημα στο νοητικό πεδίο, ο κύκλος στενεύει περισσότερο. Η ένωση κερδίζει σημαντικά σε ποιότητα, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να ελκύσουν μ’ αυτόν τον τρόπο είναι μικρός. Αν τώρα ο άνθρωπος δεν ικανοποιηθεί ούτε και με τη διανοητική ένωση, γιατί κι αυτή δεν είναι απόλυτη, τότε ίσως περάσει σε περιοχές πέρα και επάνω από τη διανόηση και εκεί ίσως επιτύχει την απόλυτη ένωση που επιθυμεί. Ναι αλλά τότε θα έχει εισέλθει σε καθαρά πνευματικές περιοχές και τα κίνητρά του θα έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές.»Απο τον εγωκεντρισμό στην καθαρή συνειδητότητα8 σχόλια:

 1. Γνωστή σε κάποιους από το έργο της η Σοφία Άντζακα (προσωπικά είχα διαβάσει κάποια λίγα πράγματα παλιότερα) αλλά τούτο το εξαιρετικό ιστολόγιο που με τόσο κόπο στήσατε για να την τιμήσετε είναι αληθινό διαμάντι. Μπράβο σας. Θα το έχω και ως link στο Νημερτή βεβαίως... Γενικά κάνετε πολλή δουλειά και με πάθος και αγάπη για την εσωτερική αναζήτηση... εύγε ξανά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ φίλε, αν και πολύ καθυστερημένα...

   Διαγραφή
 2. Ευγε και απο μενα για την καλη δουλεια και το εργο που επιτελειτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι ορμόνες των 2 φυλων ειναι τελειως διαφορετικές. Ο άντρας είναι προγραμματισμένος βιολογικα με την ανάγκη της εκτόνωσης που αν δεν μπορεί να την ικανοποιήσει με μια γυναίκα τότε το κάνει μόνος του, χωρις όμως τα παραπάνω που αφορούν την ψυχή και την ένωση να τον αφήνουν αδιάφορο. Εκτός δηλαδη απο ψυχική ανάγκη ειναι και βιολογικη (η εκτόνωση) κατα κάποιο τρόπο όπως ειναι η δίψα ή η πείνα. Στις γυναίκες εχω δει οτι το βιολογικό κομμάτι δεν είναι έντονο δεν υπάρχει αυτή η σωματική ανάγκη παρα μόνο η επιθυμία και αυτή χρειάζεται να ξεκλειδωθεί, Θέλω να καταλήξω οτι για τον άντρα είναι πιο δύσκολο να φτάσει σε αυτου του είδους τις "ανώτερες ενώσεις"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι Νίκο, πιστεύω πως σε κατάλαβα, σχετικά με τις δυσκολίες. Αρχικά είναι βοηθητικό πάντως, να ασχοληθούμε με τους νοητικούς μας προγραμματισμούς, άνδρες και γυναίκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστώ για την απάντηση.Τι εννοείτε όμως νοητικούς προγραμματισμούς? Απο που πηγάζουν? Τι ακριβώς είναι? Μας καθορίζουν ή μπορούμε να τους αλλάξουμε? Εσείς πιστεύετε σε αυτην την διαφορά των 2 φύλων? Θα με ενδιεφεραν και "αποθαρυντικές" ή "αρνητικές" απαντήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νοητικοί προγραμματισμοί είναι όλες οι νοητικές εγγραφές που μας έχουν γίνει απο την παιδική ηλικία ως και την τωρινή στιγμή. Οι προγραμματισμοί αυτοί αρχίζουν απο την παιδική μας ηλικία, απο την οικογένεια, έπειτα το σχολείο, τον κοινωνικό περίγυρο, με τη συνεργασία φυσικά της προπαγάνδας που υπάρχει απο τα ΜΜΕ και τη διαφήμιση. Όλες αυτές οι εγγραφές μας απομακρύνουν απο τον αληθινό μας εαυτό. Είναι τετριμμένα όλα αυτά, το ξέρω, τα έχουμε ακούσει απο παντού. Γι αυτό οι Δάσκαλοι μιλάνε για τον άνθρωπο που είναι σε ύπνο ή σε φυλακή όπως λένε κάποιοι άλλοι. Πάντως όχι δεν είναι μια διαδικασία μη αναστρέψιμη, μπορεί να αλλάξει. Όσο περισσότερη συνειδητότητα τόσο μεγαλύτερη ελευθερία. Τις διαφορές των δυο φύλων τις αντιλαμβάνομαι και τις αποδέχομαι, όμως σε μεγάλο βαθμό η σεξουαλική μας συμπεριφορά επηρεάζεται ΚΑΙ απο αυτούς τους νοητικούς προγραμματισμούς. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες πάντως, όσο εξαγνίζονται τα ενεργειακά μας κέντρα τόσο ανώτερου είδους ενώσεις δημιουργούμε. Σαφώς δεν θα αποθάρρυνα ποτέ κανένα άνθρωπο απο το να αρχίσει να εργάζεται εσωτερικά.

   Διαγραφή